- Bu belirtiler sizde varsa tiroid hastalığınız olabilir !!
- Çocuklarda hipotiroidi
- Hipotiroidi Belirtileri
- Hipertiroidi Belirtileri
- Tiroid iltihabı (Hashimoto)
- Tiroid hastalıkları ve şişmanlık ilişkisi
- Kilo alma veya verememe hipotiroidi ile açıklanır mı?
- Tiroid iltahabında hangi antikorlar bakılır?
- Hipertiroidi komplikasyonları nelerdir
- Hashimato'da lazer tedavisi: İlaç dozlarının azaltılması veya kesilmesi ve kilo kontrolü !!!
- Hashimoto hastalığında destek tedavileri
- Hashimoto hastalarını dinlemek ve anlamak
- Tiroid ilacı kullanan hastaların hormonları gerçekten ‘normal’ düzeylere getirilebiliyor mu?
İletişim
Adres: Fulya mah. Büyükdere cad. 74/A No: 60. Torun Center Mecidiyeköy. 34394 (Eski Ali Sami Yen Stadı Yeri)
Telefon: 0535 642 07 73
T4 hormonundan T3 hormonuna dönüşümde etkili molekül “GLUTATİON”
T4 hormonundan T3 hormonuna dönüşümde etkili molekül “GLUTATİON”
Hipotiroidi günümüzde halk sağlığı sorunu hale geldi. Otoimmun tiroidit olan Hashimoto hastalarında ve tiroid ameliyatı olan hastalarda, ilaç kullanımı olsa bile T4 den T3 e dönüşün sorunu şikayetlerin belirginleşmesine neden olmaktadır.
Tiroid bezi T4 ve T3 hormonu sentezler, kullanılan ilaçlar da sentetik T4 hormonudur. Aktif olan ve hücre içine giren hormon T3 dür. Normal koşullarda T4 hormonu periyodik olarak T3 hormonuna çevrilir. Çinko ve selenyum elementleri bu dönüşüm için önemlidir.
Otoimmun hastalığı olmayan kişilerde de “low flow thyroid” denilen tiroid bezinin yavaş çalışması söz konusu olabilir. Benzer belirtiler bu kişilerde de olabilir. Biriken ağır metaller, sağlıksız beslenme tiroidin normal ritminde çalışmasını engelleyebilir.
T4 hormonunun T3 hormonuna dönüşümünü arttıran en önemli madde vücudun en kuvvetli anti oksidanı olan “Glutation” dur. Hücre içi toksisiteyi, biriken serbest oksijen radikali gibi zararlı maddeleri yok eder. Pek çok alanda farklı amaçlarla kullanılan Glutation (anti-aging vb.) glisin, sistein ve glutamin amino asitlerinde oluşur. Selenyum, çinko, magnesium vucutta glutation sentezini arttırır ancak bu dengenin sağlanması tek bir tablet ilaç alımı ile mümkün olmamaktadır.
Glutationun oral alımı antioksidan etki göstermemektedir çünkü midede parçalanarak etkisini yitirmektedir. Damar yoluyla verilmesi glutationun amacına uygun etki göstermesini sağlamaktadır.