- Bu belirtiler sizde varsa tiroid hastalığınız olabilir !!
- Çocuklarda hipotiroidi
- Hipotiroidi Belirtileri
- Hipertiroidi Belirtileri
- Tiroid iltihabı (Hashimoto)
- Tiroid hastalıkları ve şişmanlık ilişkisi
- Kilo alma veya verememe hipotiroidi ile açıklanır mı?
- Tiroid iltahabında hangi antikorlar bakılır?
- Hipertiroidi komplikasyonları nelerdir
- Hashimato'da lazer tedavisi: İlaç dozlarının azaltılması veya kesilmesi ve kilo kontrolü !!!
- Hashimoto hastalığında destek tedavileri
- Hashimoto hastalarını dinlemek ve anlamak
- Tiroid ilacı kullanan hastaların hormonları gerçekten ‘normal’ düzeylere getirilebiliyor mu?
İletişim
Adres: Fulya mah. Büyükdere cad. 74/A No: 60. Torun Center Mecidiyeköy. 34394 (Eski Ali Sami Yen Stadı Yeri)
Telefon: 0535 642 07 73
Hashimoto hastalığı neden bu kadar sık görülüyor
Hashimoto hastalığı neden bu kadar sık görülüyor
Bir toplumun %10’undan fazla görülen hastalıklara “endemik” hastalıklar denir. Hashimoto dünyanın pek çok ülkesinde endemik hastalık durumundadır. Ülkemizde de kadınların yaklaşık %35’inde Hashimoto hastalığı vardır.
Halsizlik, yorgunluk, eklem ve kas ağrısı, saç dökülmesi, uyku sorunları, depresyon, adet düzensizliği, kilo alma, şişkinlik gibi sayısız şikayetleri olan çok sayıda hastanın yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. Benzer şekilde tiroid ameliyatı olan hastaların çoğunda da bu belirtiler görülmektedir.
Hashimoto hastalığının nedeni için pek çok neden sayılmakla birlikte, 10 yıl önce çok daha az rastlanan bu hastalığın, neredeyse kadınların yarısına yakın görülmesi çok dikkat çekicidir. Tüm otoimmun hastalıklar gibi Hashimoto da, vücudun verdiği stres yanıt sonucu ortaya çıkar.
Bu nasıl bir stres olmalı ki, kronik bir stres yanıt oluştursun !!!
Vücudumuzda bulunan trilyonlarca hücre ve içerisinde bulunan yapılar çok hassas bir denge içinde hareket eder. Yüzyıllardır bu denge bozulmazken, neden son yıllarda bu denge bozuldu ve kronik hastalıklarda artış oldu?
İnsanların yaşadığı doğal ve temiz ortamlardan uzaklaşması, yaşam şartları ile mekanikleşmesi, eski insan ilişkilerinin azalması veya yok olması, sürekli bir şeylere yetişme çabası, her an bir sınava girecekmiş gibi yarış içerisinde olmak, bu dengeyi bozan ve vücudumuzda stres oluşturan unsurlar. Çağımız bunları bize dayatırken aynı zamanda paketlenmiş, raf ömrü uzun, rafine gıdaları da kolaylık olarak sundu. Fast food çılgınlığı ile kilolu, mutsuz, halsiz nesiller oluştu. Bunların sonucunda da Hashimoto, Alzheimer, dikkat bozukluğu, insülin direnci gibi nedenleri aynı olan hastalıkları duymak olağan hale geldi.
Tohumların bile genetiğinin değiştirildiği bir çağda en azından mevsiminde sebze ve meyveleri tüketerek, rafine gıdalardan, fast food dan, şekerden uzak kalmak hayati önem taşımaktadır.